Wat is DTG Printing ?

Wat is DTG Printing ?

Wat is DTG Printing? Direct To Garment (DTG)

DTG printing staat voor Direct To Garment printing. Het is een relatief nieuwe en innovatieve manier van kledingbedrukking. Bij deze techniek wordt de afbeelding rechtstreeks op de stof van het kledingstuk gedrukt met een speciale printer. Dit zorgt voor haarscherpe en gedetailleerde prints van hoge kwaliteit. DTG printing is vooral geschikt voor het bedrukken van kleine tot middelgrote oplages van complexe afbeeldingen met meerdere kleuren.

DTG - DTG printing - Direct to Garment

Wat zijn de voordelen van DTG printing?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan DTG printing:
  • Haarscherpe prints: Bij DTG printing wordt de afbeelding direct op het kledingstuk gedrukt, waardoor er geen sprake is van transparante lagen zoals bij andere druktechnieken. Dit zorgt voor haarscherpe en gedetailleerde prints van hoge kwaliteit.
  • Geschikt voor kleine oplages: DTG printing is vooral geschikt voor het bedrukken van kleine tot middelgrote oplages. Het is dus ook mogelijk om bijvoorbeeld één enkel kledingstuk te laten bedrukken.
  • Meerdere kleuren: Bij DTG printing is het mogelijk om meerdere kleuren te gebruiken. Hierdoor zijn complexe afbeeldingen met meerdere kleuren geen enkel probleem.
  • Duurzaamheid: De prints die gemaakt worden met DTG printing zijn duurzaam en gaan lang mee, ook na meerdere wasbeurten.

Wat zijn de nadelen van DTG printing?

Hoewel DTG printing vele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo is het alleen geschikt voor het bedrukken van textiel van 100% katoen of katoenmixen met een hoog percentage katoen. Ook kan het duurder zijn dan traditionele drukmethoden bij het bedrukken van grotere oplages. Voor het bedrukken op polyester materialen maken wij gebruik van DTF transfers.

Hoe werkt DTG printing?

DTG printing werkt als volgt: Het ontwerp wordt op de computer gemaakt en vervolgens geprint op speciaal transferpapier. Het transferpapier wordt op het kledingstuk gelegd en met behulp van een hittepers wordt de afbeelding overgebracht op de stof. Het kledingstuk wordt vervolgens in de DTG printer geplaatst. Hier wordt de afbeelding direct op de stof gedrukt met behulp van speciale inkten. Het kledingstuk wordt uit de printer gehaald en kan direct gedragen worden.

DTG PRINTING APELDOORN, DTG PRINTING, KLEDING BEDRUKKEN APELDOORN, T-SHIRTS BEDRUKKEN APELDOORN, T-SHIRT LATEN DRUKKEN APELDOORN,

DTG printing bij Printo Textieldrukkerij

Bij Printo Textieldrukkerij maken wij gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van DTG printing. Hierdoor kunnen wij haarscherpe en gedetailleerde prints van hoge kwaliteit leveren. Bovendien kunnen wij ook kleine oplages bedrukken en zijn er geen beperkingen qua kleuren. Wij kunnen elk ontwerp voor u realiseren. Heeft u interesse in DTG printing voor uw bedrijf, vereniging of als particulier? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder.
Terug naar blog