Flex folie

Wat is Flex Folie?

Eigenschappen, voordelen en toepassingen van flex folie als drukmateriaal.

Flex folie is een veelgebruikte druktechniek die wordt aangeboden door Printo. Deze druktechniek wordt gebruikt om afbeeldingen en tekst op textiel te drukken met behulp van een hittepers. Flex folie is een uitstekende keuze voor het bedrukken van kleding, omdat het duurzaam, slijtvast en van hoge kwaliteit is.


Flex folie wordt gemaakt van dunne vellen vinyl die in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn. De afbeelding of tekst wordt uitgesneden uit de vinylfolie en vervolgens op het textiel aangebracht met behulp van een hittepers. Hierdoor hecht de flex folie zich stevig aan het textiel, wat zorgt voor een duurzame en hoogwaardige opdruk.

flex folie - werkkleding laten bedrukken - printo texieldrukkerij apeldoorn flex folie - werkkleding laten bedrukken - printo texieldrukkerij apeldoorn
Flex folie is een populaire keuze voor het bedrukken van sportkleding, werkkleding, kleding voor evenementen en promoties, en het personaliseren van kledingstukken met namen en nummers. Het is ook geschikt voor het bedrukken van complexe ontwerpen met meerdere kleuren, omdat de vinylfolie in verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Hier zijn enkele voor- en nadelen van flexfolie:

Voordelen:

  • Flexfolie is duurzaam en slijtvast en kan lang meegaan, zelfs na veelvuldig wassen en dragen.
  • Het is geschikt voor het bedrukken van complexe ontwerpen met meerdere kleuren, omdat de vinylfolie in verschillende kleuren verkrijgbaar is.
  • Flexfolie heeft een gladde en matte afwerking, waardoor het een hoogwaardige uitstraling heeft.
  • Het is relatief goedkoop en kan gebruikt worden voor kleinere oplages, waardoor het een goede keuze is voor gepersonaliseerde kleding en sportkleding.

Nadelen:

  • Flexfolie heeft een beperkte rekbaarheid en kan barsten of afbladderen bij blootstelling aan extreme temperaturen of bij overmatige belasting. Wel hebben we ook meer rekbare vorm Flex Folie Stretch.
flex folie - werkkleding laten bedrukken - printo texieldrukkerij apeldoorn flex folie - werkkleding laten bedrukken - printo texieldrukkerij apeldoorn
Printo biedt een breed scala aan flex folie kleuren en afwerkingen om aan de uiteenlopende behoeften van klanten te voldoen. Bij Printo werken ervaren professionals die op een efficiënte en effectieve manier werken om aan de wensen van de klant te voldoen. Of het nu gaat om het bedrukken van kleding voor een sportteam, bedrijfskleding of gepersonaliseerde kleding, wij kunnen bij Printo het allemaal verzorgen.

Als u op zoek bent naar een textieldrukkerij die gespecialiseerd is in flex folie en andere druktechnieken, dan is Printo de juiste keuze. Wij bieden hoogwaardige producten tegen betaalbare prijzen, evenals uitstekende klantenservice en snelle levering. Neem vandaag nog contact met ons op!