DTF transfers

DTF printen: wat is het en hoe werkt het?

Introductie

DTF printen is een relatief nieuwe techniek voor het bedrukken van textiel. Het staat voor Direct to Film printen en wordt steeds populairder in de wereld van textielbedrukking. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op wat DTF printen precies is, hoe het werkt en welke voordelen het biedt.

Hoe werkt DTF printen?

Bij DTF transfers printen maken wij gebruik van een speciale printer die inkt op een speciale DTF film print. Nadat de inkt is aangebracht wordt er een speciale lijmcoating aangebracht en deze wordt gesmolten in de speciale oven en opgerold om af te koelen. Vervolgens wordt het DTF transfer op het textiel geplaatst en onder hoge druk en temperatuur samengeperst met behulp van een hittepers. Hierdoor smelt de inkt van de film en hecht het zich aan het textiel, waardoor een duurzame en heldere print ontstaat.

Een belangrijk voordeel van DTF printen is dat het mogelijk is om witte inkt te gebruiken. Dit betekent dat het mogelijk is om donkere of gekleurde textielstukken te bedrukken met levendige, gedetailleerde prints. Bij traditionele textielbedrukkingstechnieken, zoals zeefdrukken, is het gebruik van witte inkt veel moeilijker en minder duurzaam.

DTF transfers bestellen - DTF - Bestel je DTF transfers bij Printo Textieldrukkerij DTF transfer bestellen - Bestel DTF transfers online - DTF DTF transfers bestellen - Wat is DTF en hoe werkt het? - DTF

Voordelen van DTF printen

Naast het gebruik van witte inkt, biedt DTF printen nog vele andere voordelen. Zo is het mogelijk om zeer gedetailleerde prints te maken, met een breed scala aan kleuren. Bovendien zijn de prints zeer duurzaam en bestand tegen slijtage en wasbeurten. Dit maakt DTF printen een uitstekende optie voor het bedrukken van bedrijfskleding en sportkleding.

Toepassingen van DTF printen

DTF printen wordt steeds vaker gebruikt voor verschillende toepassingen. Zo kan het worden gebruikt voor het bedrukken van bedrijfskleding, zoals shirts, polo's en jassen. De duurzame prints zijn bestand tegen de slijtage die gepaard gaat met het dragen en wassen van bedrijfskleding.

Ook sportkleding, zoals teamshirts en sportjassen, worden vaak bedrukt met DTF transfers. Hierbij is het mogelijk om zeer gedetailleerde designs te printen, zoals het logo van de sponsor van het team.

Daarnaast wordt DTF printen gebruikt voor het bedrukken van promotiemateriaal, zoals tassen, petten en paraplu's. Met DTF printen is het mogelijk om deze artikelen te personaliseren met logo's, afbeeldingen of tekst. Dit maakt het een effectieve manier om een merk te promoten of als cadeau te geven aan klanten of medewerkers.

DTF prints - DTF Transfers bestellen - DTF transfer bestellen

Conclusie

DTF printen is een innovatieve textielbedrukkingstechniek die veel voordelen biedt ten opzichte van andere methoden. De duurzame prints zijn bestand tegen wasbeurten en slijtage en bieden een breed scala aan kleuren en gedetailleerde designs. Door het gebruik van witte inkt is het mogelijk om donkere of gekleurde textielstukken te bedrukken met levendige, gedetailleerde prints.

DTF printen wordt steeds populairder en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals bedrijfskleding, sportkleding en promotiemateriaal. Het biedt een effectieve manier om een merk te promoten en kan worden gebruikt om artikelen te personaliseren met logo's, afbeeldingen of tekst.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare textieldrukkerij die gebruik maakt van DTF printen, dan ben je bij Printo Textieldrukkerij aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het bedrukken van textiel en hebben jarenlange ervaring in het vak. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een offerte op maat.

DTF transfers bestellen

Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op om uw DTF transfers te bestellen en je volgende opdracht te laten slagen!